Analiza stanu sanitarno-higienicznego wsi turystycznych regionu krakowskiego w świetle działalności higienizacyjnej w latach 1965-1975 - Śliwa, Adam (Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha (Kraków), 1986)
Spis treści: Rozdział 1. Stan higienizacji wsi turystycznych regionu krakowskiego - w latach 1965-1975 – s. 5; Rys historyczny – s. 5; Piśmiennictwo – s. 26; Rozdział 2. Stan sanitarno-higieniczny wsi turystycznych regionu krakowskiego w latach 1965-1975 w świetle obserwacji terenowych i badań ankietowych – s. 35; Wstęp – s. 35; Materiał i metodyka – s. 36; Wyniki badań – s. 41; Omówienie wyników badań i wnioski – s. 48; Piśmiennictwo – s. 56; Rozdział 3. Stan sanitarno-higieniczny wybranych wsi turystycznych regionu krakowskiego w latach 1965-1975 w świetle niektórych badań laboratoryjnych – s. 61; Wstęp – s. 61; Materiał i metodyka – s. 62; Wyniki badań – s. 65; Omówienie wyników badań i wnioski – s. 80; Piśmiennictwo – s. 88; Rozdział 4. Analiza i podsumowanie stanu sanitarno-higienlcznego wsi turystycznych regionu krakowskiego w efekcie działalności higienizacyjnej w latach 1965-1975 – s. 93; Analiza i podsumowanie – s. 93; Wnioski – s. 108; Piśmiennictwo – s. 108; Streszczenia – s. 110
Kopia cyfrowa, oryginał: Kraków : Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha, 1986
Keywords: HIGIENA TURYSTYKI; HIGIENA POMIESZCZEŃ; WIEŚ; KRAKÓW (WOJ. MAŁOPOLSKIE ; OKRĘG); BADANIA NAUKOWE